Nieuws 

Inmiddels ben ik nu al een aantal jaar gastouder met veel plezier en ik vind het geweldig om de kinderen te zien opgroeien. Het is mooi om te zien hoe ze binnen komen als baby en inmiddels zijn er al een paar die hun 4e verjaardag bij mij hebben gevierd en nu dus naar de basisschool zijn.

Ook leuk om te weten is dat onze dochter naast ons woont en ook gastouderis! Zo kunnen we nog meer mogelijkheden bieden zoals b.v samen spelen in de gezamelijke  tuin en uitstapjes maken. Dan is er toch weer een extra paar ogen en het is leuk voor de kinderen

Hallo,

Dit is het laatste stukje voor op de webside.

Alle volgende stukjes zijn verder voor de ouders van de kindjes van "'t Clubje van 4".

In September en in Oktober zijn er nieuwe kindjes bij gekomen en hebben we

voornamelijk de tijd genomen om elkaar te leren kennen.

Ook hebben we nu een mooie wagen waar wel 4 kindjes tegelijk in kunnen.

We hebben kastanjes gezocht en fijn in het grote park gewandeld waar we ook paddestoelen zagen. We hebben de eendjes en geitjes gevoerd en gespeeld in de verschillende speeltuinen en pleintjes in de buurt.

Komende maanden staat natuurlijk in het teken van Sinterklaas en Kerst (weer een leuke tijd) en de drie nieuwe kindjes die in November er bij komen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo hier ben ik weer met een stukje over de maanden Juli en Augustus.

Het thema was heel toepasselijk ZOMER EN VAKANTIE

We hadden minder maar ook hele mooie warme dagen, dus zijn we lekker op pad geweest naar verschillende speelpleintjes in de buurt en naar de

Grote speeltuin “Schiewijk” waar we met warm weer zelfs in het water hebben gespetterd. Ook voor de deur was het heerlijk onder de parasol met de watertafel.

Voordat ik zelf met vakantie ging hebben we nog een leuk uitstapje gemaakt

Naar Ballorig. De jongens genoten van de grote ballenbak, springkussens en glijbanen.

Na de vakantie is er een nieuw jongetje bij gekomen gezellig.

We lazen natuurlijk verschillende boekjes over wat je allemaal kunt doen in de vakantie. En hoe je er komt , met de boot,vliegtuig, trein of op de fiets.

En we maakten mooie knutselwerkjes van een rups,vlinder,vlieger,badkleding zonnetjes enz enz allemaal dingen die met de zomer te maken hebben.

En we aten soms zelfs een ijsje mmmmm

Binnenkort komen er drie meisjes bij ons clubje van 4 spelen !!!!!!

Tot volgende keer

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hier een stukje over de maanden Mei en Juni.

We hadden als thema: eten en drinken + boodschappen doen.

Natuurlijk knutselde we ook iets moois voor Moederdag en Vaderdag.

We hebben veel gekletst over wat lekker is en wat vies is.
Het begon al bij het fruit eten want welke soorten fruit zijn er eigenlijk allemaal en hoe proeven ze? We aten banaan, appel, peer, aardbei, sinasappel en nog meer. We zongen het fruitliedje en natuurlijk lazen we boekjes hierover. Ook bij de broodmaaltijd werd alles benoemd en geproefd.

We deden ook een proefspel: met een blinddoek voor proefden de kinderen wat ze in hun mondjes stopten en vertelden dan hoe dat proefde : zoet of zuur hard of zacht en wat het was natuurlijk. Ze proefden appel, peer, banaan, aardbei maar ook een augurkje, stukje kaas en een spekkie.

Ook vierden we nog mijn verjaardag met slingers, ballonnen, muziek, cadeautjes en lekkere cakejes die de kinderen zelf mochten versieren en opeten natuurlijk.

Het keukentje toverde we om tot winkeltje en we stalden alle boodschappen uit en vertelden elkaar wat het allemaal was. Soep, een fles voor de was, koekjes enz enz. Als vanzelf kwamen daar de rollenspellen, de een was de kassamevrouw en de ander de klant en met wat verkleedkleren en een tas,portemoneetje, telefoon enz. was het helemaal af en klaar voor vele keren boodschappen doen.

De kinderen hadden hier veel plezier mee.

Ook lazen we het boekje van Bobbi doet boodschappen en knutselde we verschillende soorten fruit, limonade en een boterham met kaas en worst.

Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van Okke en Diede zij gaan namelijk verhuizen naar Brabant en kunnen daarom niet meer komen spelen. We gaan ze natuurlijk heeeel erg missen maar we wensen hun natuurlijk ook heel veel geluk en plezier op hun nieuwe plek.

En nu willen we natuurlijk heel graag “nieuwe” kindjes om mee te spelen.

Dus kent u iemand met kleine kindjes vertel hun dat wij heel graag met hun willen spelen.

Tot de volgende keer.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------